VICE Netherlands: Neo-nazi’s en nonnen: foto’s van de ‚grootste fascistenbijeenkomst van Europa‘

Tienduizend Kroaten kwamen samen op een grasveld in Oostenrijk, om een aan nazi’s gelieerd leger te herdenken.

Zaterdag 12 mei kwamen 10.000 Kroaten – waaronder neonazi’s en hooggeplaatste katholieken – bijeen op een veld in het Oostenrijkse stadje Bleiburg. Ze waren daar om te herdenken dat de ustašabeweging in mei 1945 verslagen werd. Deze voormalige fascistische beweging, gelieerd aan de nazi’s, is verantwoordelijk voor de moord op duizenden joden, roma’s, Serven en moslims tijdens de Tweede Wereldoorlog. De meeste van hen kwamen om in het Kroatische concentratiekamp Jasenovac – het enige concentratiekamp dat gerund werd zonder Duitse inmenging.

Lees verder: https://www.vice.com/nl/article/a3azb8/neo-nazis-en-nonnen-fotos-van-de-grootste-fascistenbijeenkomst-van-europa

 

Kommentar hinterlassen

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

*